Mystery Mountain 2018 Bakker Vakkeuken

Mystery Mountain 2018

Van 6 tot en met 9 september 2018 vond de vierde editie van DESTIL Mystery Mountain plaats. Een groot evenement waar een sportieve uitdaging gekoppeld wordt aan diverse goede doelen. Als deelnemer kun je je inschrijven voor hardlopen, wielrennen, mountainbiken of hiken. Alle opbrengsten van de donateuren gaan naar Orange Babies en een doel naar keuze per deelnemer. Een uitdaging die twee collega’s (Sander & Klaas-Auke) van Bakker Vakkeuken niet aan hun voorbij wilden laten gaan.

Mystery Mountain 2018 Bakker Vakkeuken Friesland Lease 
Vol spanning hoorden Sander en Klaas-Auke een aantal dagen voor het evenement dat ze de Col de la Bonette in Frankrijk zouden gaan beklimmen. Een pittige wielerrit in een prachtige omgeving. Samen zetten ze zich in voor Orange Babies, Stop Hersentumoren & Artsen zonder Grenzen. In een mooie gesponsorde bus van Friesland Lease op naar Frankrijk! Met de bijna 100 deelnemers beginnen de heren fris in het dorpje Pra Loup om te starten met de trainingsdag. Na ’s ochtends een korte rit van 35 kilometer te hebben gefietst keken Sander en Klaas-Auke enthousiast uit naar het middagprogramma. Raften! Wanneer we de heren vragen naar hun ervaring: “We werden eerst als rollades in ons pak gehesen om vervolgens te luisteren naar de instructies van een Fransman. Hij sprak een beetje zoals René van Allo Allo”. Het raften? Een mooie ervaring, aldus de heren, en daarmee zeker een aanrader.

Mystery Mountain 2018 Bakker Vakkeuken

Mystery Mountain 2018 Bakker Vakkeuken

Het moment is daar! Onder de warme Franse zon genieten de deelnemers vroeg op de dag nog even van de rust in het prachtige dorp. De wekker werd vroeg gezet om met alle deelnemers gezamenlijk de dag af te trappen aan de ontbijttafel. Eenmaal op de fiets naar de voet van de berg, begon de spanning onder de deelnemers wel te stijgen. Na 19 kilometer in de benen begon de klim. Met een stijgingspercentage van 6 tot 15 procent gaven de mannen van Bakker Vakkeuken geen krimp. Onze supporter Sebastiaan, die mee was om de heren aan te moedigen, kon ze op de steile smalle weggetjes amper bijhouden.

Aan het einde van de dag: iedereen heeft het gehaald!

Mystery Mountain 2018 Bakker Vakkeuken

De Col de la Bonette

Vol trots werden de heren samen met de andere deelnemers ontvangen na deze geweldige ervaring. Onder het genot van een borrel en een goed verzorgde barbecue werd het totale bedrag van DESTIL Mystery Mountain 2018 bekend gemaakt. Met maar liefst 120.000 euro aan opbrengsten sloten Sander en Klaas-Auke dit avontuur af met alle deelnemers. Een ervaring om trots op te zijn. Goed gedaan mannen!