Veilig aan het werk in het coronatijdperk

De Nederlandse horeca heeft de afgelopen maanden een moeilijke tijd gekend, met ongekende uitdagingen en voortdurende veranderingen die veel van ieders aanpassingsvermogen hebben gevraagd. We leven enorm mee met jullie allemaal, en proberen zo goed en kwaad als het kan ons steentje bij te dragen.

Hoe gaan wij bij Bakker Vakkeuken om met corona? We zijn een groot bedrijf met meer dan 50 medewerkers, waarvan meer dan de helft als monteur werkzaam is. Zij komen nog dagelijks bij onze klanten over de vloer. Al onze bussen hebben standaard desinfectiegel in de cabine, en iedereen krijgt elke dag nieuwe mond-neuskapjes mee. Daar waar de anderhalve meter niet kan worden gehanteerd worden deze gedragen – en uiteraard overal waar dit gewenst is. De trainingen van onze monteurs gaan ook gewoon door, zij het nu via een videobelsysteem.

In onze showroom in Berlikum hebben we bij binnenkomst een desinfectiezuil staan die door iedereen wordt gebruikt. Zowel onze showroom als onze vergaderruimte zijn ruim opgezet en groot genoeg om nog steeds klanten te kunnen ontvangen en samen aan een echte Vakkeuken te werken. Waar mogelijk werken onze collega’s thuis in plaats van op kantoor en verlopen de vergaderingen via de software van Teams. Echter, een horecakeuken timmer je uiteraard niet zomaar thuis in elkaar. Gelukkig biedt de werkplaats van Bakker voor onze vaklui genoeg ruimte om voldoende afstand van elkaar te kunnen bewaren.

Samen krijgen we het virus onder controle. We ❤ horeca.