Een sprong vooruit bij Restaurant de Friese Doorloper

Een dagje uit in Hindeloopen? Maak dan zeker een pitstop bij Restaurant de Friese Doorloper. Naast museumliefhebbers vinden ook vele locals hier hun favoriete plekje. Het begon allemaal in 1990, toen ondernemer Pieter Bootsma en zijn zussen hun knusse koffiehuisje openden. Wat startte met broodjes en koffie voor een paar gasten, groeide uit tot een restaurant dat ruimte biedt aan grote groepen met specialiteiten zoals de elfsteden pannenkoeken. “Onze keuken werd te klein en we droomden van meer,” zegt Bootsma enthousiast. “Als familiebedrijf willen we het beste doorgeven aan de volgende generatie.” En dat vroeg om een grote verbouwing…

Het moest snel én het restaurant moest open blijven. Een uitdaging? Zeker. Maar na drie maanden hard werken, is het resultaat verbluffend. “We hebben nu ladekoelingen, een groter werkblad en zelfs acht pitten. Onze keuken is nu top-efficiënt,” glundert Bootsma.

Bakker Vakkeuken kende Pieter al van vroeger en was de voor de hand liggende keuze voor de verbouwing. “Wat ik waardeer aan Bakker, is de keuze tussen A- en B-merken. En net als Bakker geloof ik sterk in kiezen voor het A-merk. Goedkoop is duurkoop,” voegt Pieter toe. “Onze nieuwe vaatwasser is daar een perfect voorbeeld van; elke keer weer bewijst hij zijn waarde. We hebben tientallen keren overleg gehad bij Bakker over de apparatuur en zij stonden ook altijd voor ons klaar. Ze denken echt met je mee. Als je gaat voor topkwaliteit, in service én uitvoering, dan zit je bij Bakker goed.”