Hoe een nieuwe keuken chefs laat floreren bij Grand Café Promenade

Sido Walstra en Richard de Haan van Grand Café Promenade, onderdeel van Rederij Doeksen, stonden voor een uitdaging: hoe verander je een kleine opslagruimte in een efficiënte, volwaardige keuken? Voor hen was één partner de logische keuze: Bakker Vakkeuken. We spraken met hen over dit complexe project.

Het Grand Café is de eerste stop voor passagiers naar Vlieland en Terschelling, en naast dat het hartstikke gezellig is, moet er ook een boot gehaald worden. Het horecateam in de haven zorgt ervoor dat gerechten snel maar bovenal ook vers worden bereid. Keukenmanager Richard de Haan legt uit: “De sauzen en soepen worden bijvoorbeeld allemaal vers gemaakt, dat vinden wij belangrijk. Want naast snel kunnen de passagiers ook een echt goede maaltijd verwachten.”

Maar tot voor kort bevond het keukenteam zich in de kelder van het restaurant. “Dat zorgde op een moment voor frictie bij ons keukenteam,” vertelt Walstra, “zij misten contact met de bediening en gasten, datgene wat het vak zo leuk maakt. Zeker in de huidige arbeidsmarkt was dit een probleem dat vroeg om een rake oplossing.” Daarom transformeerden we samen de opslagruimte tot een volwaardige keuken.

De uitdaging? Een compacte open keuken, comfortabel voor koks en uitgerust met hoogwaardige apparatuur. Dat was eerst een fikse puzzel, maar met het vakmanschap van Bakker Vakkeuken en het concept van het horecateam ontstond er een doordacht plan. Het resultaat? “Ik zie de chefs tot leven komen,” zegt De Haan, “ze hebben veel contact met de gasten en nu staat er echt een team.” Horecamanager Sido Walstra voegt toe: “Over de toegenomen afname in foodproducten nog niet gesproken! Met onze nieuwe open keuken zien we vaker dat mensen niet alleen een koffietje met gebak scoren maar ook echt even lekker komen eten. Fantastisch.”

Dit was niet de eerste keer dat wij voor Rederij Doeksen werkten, en volgens Sido Walstra zal het zeker niet de laatste keer zijn. “Iedereen kan keukens plaatsen, maar professionaliteit en meedenken, zowel voor als na de klus, vind je zelden ergens anders.” Een succesvolle samenwerking met een stralende oplevering. Grand Café de Promenade is klaar om nog vele gasten een behouden vaart te wensen, nu en in de toekomst!