Volledig elektrisch en klaar voor de toekomst: de nieuwe keuken van De Witte Hoeve

Zeven jaar geleden verwierven Natasja en Arie Willem Vermeij. De Witte Hoeve. Bij dit pittoreske pand in Giethoorn kunnen gasten genieten van de culinaire creaties van chef Stefan ten Berge, waaronder heerlijke pannenkoeken en andere maaltijden uit de brasseriekeuken. En die staat er tegenwoordig een stuk moderner bij. Na een fikse renovatie ging afgelopen winter ook de keuken op de schop, met een opvallende verandering: volledige elektrificatie. Dit besluit, uniek in de branche, bood niet alleen voordelen op het gebied van energiekosten maar onderstreepte ook een duurzame toekomst. En wij mochten onze vakkennis bijdragen. Vermeij: “Er werd echt geluisterd naar onze visie en na enkele schetsen organiseerden we een gezamenlijke brainstorm met ons keukenteam.”

Elk project kent die ene grote uitdaging, hier was het de elektriciteitsvoorziening. Maar gelukkig hadden we de juiste kennis paraat: “Bakker bood inzicht in de benodigde capaciteit, en samen met de installateur ontstonden creatieve oplossingen, waaronder een noodkeuken.” Vermeij voegt toe: “Het team van Bakker bezocht ons regelmatig en paste instellingen aan. Deze flexibele houding zorgde ervoor dat we de keuken operationeel konden houden.”  

Of dit project een succes was? Volgens Vermeij absoluut: “De resultaten spreken voor zich. De keuken werkt nu aanzienlijk efficiënter, de hygiëne is verbeterd en de workflow verloopt gestroomlijnd, vooral tijdens drukke periodes. Bovendien heeft de verbeterde apparatuur geleid tot een hogere productkwaliteit. ” Om dat voor elkaar te boksen, hebben we alles zorgvuldig ontworpen – van koelwerkbanken tot een handige beslagbak naast de kookplaat. Zo is de keuken van De Witte Hoeve klaar voor de toekomst.