Een stukje Italië in Leeuwarden bij Urban Bistro Sophias

Urban Bistro & City Garden Sophias heeft zich gevestigd als een onmisbare bestemming voor liefhebbers van de horeca in Leeuwarden. Ondernemer Jochem van der Schoot en zijn chefs stapten bij ons binnen met grote ambities. Gewapend met hun unieke concept gingen we aan de slag, en dit avontuur leidde ons zelfs naar Italië. Van der Schoot vertelt; “Samen perfectioneerden we de keuken en streefden we niets minder dan het allerbeste resultaat na.”

Dit opmerkelijke horecaconcept met internationale allure bevindt zich in het hart van Leeuwarden. Hier kunnen gasten van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat genieten van een plek die aanvoelt als thuis. De keuken van Sophias is het stralende middelpunt van het restaurant, bemand door ervaren chefs die verfijnde lunch-, borrel- en dinergerechten bereiden. Voor zo’n concept volstaat een gewone keuken niet. Dat is waar wij in beeld kwamen: “Ik wilde een keuken van de hoogste klasse, om precies te zijn, de met de hand gemaakte Marrone-keuken uit Italië,” verklaart Jochem. “Bij Bakker Vakkeuken zijn ze de enige in het noorden die dit soort exclusieve keukens kan leveren en installeren.”

Wij verleggen grenzen voor onze klanten, in dit geval letterlijk. Nadat we samen met het team van Sophias het eerste ontwerp op papier hadden gezet, vertrokken we naar Italië om onze gedurfde plannen te verfijnen. We wilden de kleuren aanpassen, ronde vormen (hoe onmogelijk dit ook leek) tot leven brengen en het roestvrij staal op een speciale manier bewerken.

Het was een smaakvolle samenwerking. Dat vinden wij, en dat vindt ook Van der Schoot: “We hadden een groot en toegewijd team tot onze beschikking. De communicatie verliep vlekkeloos, en er werd proactief geschakeld.” Niet alleen de ondernemer en zijn gasten zijn tevreden, ook het personeel is lovend over de indeling en functionaliteit van de opgeleverde koelingen en installaties in de keuken en bar. Een glansrijk project dat volledig binnen budget en planning werd afgerond.